Tidens mester

 

Tidens mester

“Tidens Mester” hedder min sprit nye billedbog, netop udkommet på Forlaget ABC. Og Tidens mester kan noget med tid. Den morgen hvor jeg skulle med toget til Helsingør, forbi forlaget og se den færdige bog for første gang, gik mit ellers så trofaste armbåndsur i stå! Tankevækkende. Ved ikke om det var mængden at sommerfugle i mit indre eller om Tidens mester satte tiden i stå, så jeg få ekstra tid til at nyde min nye bog.

Grundhistorien er at tidens hjerte er gået i stå. Der er ikke længere plads i urkassen til alle de spændte fjedre, spidse balancehjul og visere. Derfor må Tidens mester rejse tilbage til urtiden for at finde en ny urkasse til urets hjerte, så tiden taktfast kan tikke videre. Bogen er fyldt med tanker om tid. Tiden der kommer, tiden der går og tiden der forsvinder. Det handler ikke om at lære klokken, men om tid, mere som begreb. Jeg har bestræbt mig på at lave eventyrlige illustrationer med masser af detaljer, som man kan dykke ned i, både som barn og voksen.

Tidens mester rejser ud

Bogen fik snigpræmiere allerede i august, endnu inden den var kommet fra trykkeriet. Jeg og Tidens mester var inviteret med til “Lyse nætter” – litteraturfestival på Nørrebro. Tekst og illustrationer var printet i løs ark, men Tidens mester og historien var der.

 

Mere officielt gik det til på Kulturstationen i Vanløse 29. september. Bog-receptionen for “Tidens mester” blev den festlige afslutning på en hel dag der havde stået i børnelitteraturens tegn. For Kulturstationen lagde igen i år hus til Børnebogmarked under Københavns biblioteker. En festlig dag for børnebøger og med et rigtig godt program der startede kl. 11 med Jan kjær og hans Nomer og så går det ellers der ud af hele dagen med et stjernespækket program, hvor jeg og “Tidens mester” er rosinen i pølseenden. Læs mere om bogmarkedet her.

Og så er Tidens mester kommet på museum, han er nu at finde på Designmuseum Danmarks bibliotek. Jeg har i mit arbejde med Tidens mester brugt  biblioteket righoldige arkiv til research og inspiration. Biblioteket fulgte nysgerrigt med og bad om ikke de kunne få et eksemplar af bogen når den var færdig. Selvfølgelig.

Bogen kan købes direkte hos forlaget ABC og i boghandlerne.