Anmeldelser

 

Tidens mester bliver den mon anmeldt?

Lektørudtalelse

Kort om bogen
Skøn billedbog om tidens mester, der prøver at få styr på tiden. Mon det lykkes? For ordspilsglade, humoristiske og eftertænksomme børn og andre sjæle fra 4 år.

Beskrivelse
Tiden er løbet løbsk. Den er gal med urets hjerte, alt imens tiden går, tik-tak tik-tak. Tidens mester skal have styr på både svanehalsregulatorer og synkroniserede sekunder. Mon det lykkes? En associativ fortælling, der bæres frem af fotocollager, der nærmest bliver til myldrebilleder, fyldt med urskiver, tandhjul og gamle kort. Hér er en krokodille med et ur i maven (er det den fra Peter Pan?) og dér er en skildpadde med et ur på ryggen (mon den kommer fra fortællingen om Momo?). Teksten består af et kort stykke delvis fortællende tekst, og ord, der alle på én eller anden måde er afledt af konceptet tid, spredt ud over siden. Helle Laursen debuterede i 2017 med Min morfar.

Vurdering
Det er en fornøjelse at gå på opdagelse i de smukke collager, og teksten er ét langt ordspil over tid. Man kender ikke alle ord, men de ligger godt i munden, og bliver til deres egen form for poesi. Der findes voldsomt mange udtryk om tid, og man kommer til at tænke over, om ikke vi er lidt for optagede af tid og af at skynde os. En bog, der på én gang er humoristisk og tankevækkende.

Instagram

bibliotekat  Tidensmester er et lille grafisk mesterværk om tid. Mere af den, mindre af den. Ham der får den til at gå. Den er fyldt med små skatte af talemåder og finurlige illustrationer om travlhed, at skynde sig – eller tage sig tid. Udover den ganske fine historie om tidens mester skylder man selv at give sig tid til at studere de smukke detaljer i illustrationerne – og ikke mindst tale om de mange mange udtryk vi har om tid og hvad vi bruger den tid vi har på. Bogen var en gave fra forfatteren”.