Langt ude i skoven

 
Logbogen – Langt ude i skoven

Naturen har inspireret kunstnere og skønlitterære forfattere i århundrede. Mit ønske med min logbog ‘Langt ude i skoven’ er at give børn nye sanselige oplevelser i skoven. Aktiviterne skal få børnene til at lytte og mærke skoven. Hvad gemmer den på og hvad kan den fortæller os. Skoven kan være stille, larmende, rar, uhyggelig og fyldt med magi … og hvad med træerne? Mon de har personlighed?

I logbogen ‘Langt ude i skoven’ har jeg lagt vægt på at mine illustrationer sammen med de udvalgte skønlitterære citater skal sætte fantasien igang og få fortællelysten til at spire. I logbogen er der citater fra blandt andet H.C. Andersen, Louis Jensen og Inger Christensen. Illustrationerne i logbogen har jeg lavet i collageteknikker. Jeg har ønsket skabe en særlig stemning og inddraget eventyrlige elementer, se eksempler nedenfor:

 

 

 

 

 

Se mere om projektet “Ud i naturen med litteraturen” og de første ture i skoven med københavnske skolebørn her. Projektet kører videre i samarbejde med Kertemide Bibliotekerne og vil også blive en del af Odsherred læser – litteratur- og læsefestival 2022.

I arbejdet med logbogen har eleverne mulighed for at få mod på og ord på deres oplevelser og få lyst til tegne og fortælle eventyr med skoven som inspiration. De elever der allerede har været en del af projektet har digtet og tegnet og opdaget at skoven har meget at byde på. Turene ‘langt ude i skove’ kan giver stof til eftertanke og refleksion, også når man er kommet tilbage i skolen. Meget mere end den rent naturvidenskabelige vinkel. Skoven bliver befolket af kæmper og træer med store drømme.

 

 

Med særlig tak til:

I udarbejdelsen af “Langt ude i skoven” har jeg fået hjælp af Mag.art. og Master i børnelitteratur, Laila Heskjær Myrwick og underviser i folkeskolen, Kathrine Flenssted Flygare.