Workshops

 

Workshops med litteraturen som udgangspunkt

Her kommer en kort introduktion til de workshops som jeg afholder under overskriften “Byg en billedbog”. De tager alle udgangspunkt i litteraturens mangfoldige univers. Workshops er i udgangspunkt tilrettelagt til børn i mellem 4 til 10 år. Men jeg tilretterlægger gerne forløb, der er tilpasses andre aldersgrupper. Workshops  varer som udgangspunkt to til tre timer. For mere information eller et særligt tilrettelagt forløb kontakt mig, og så kan vi sammen tilrettelægge et afpasset forløb.

Under konceptet “Byg en billedbog” har jeg afholdt adskillige workshops i biblioteksregis og har over sommeren  2018 afholdt 4 workshops på Arbejdermuseet i forbindelse med deres udstilling “Rimhelten Halfdan”. Her “byggede” børnene visuelle ABC-bøger. I efteråret 2018 jeg afholdt workshop på “Billedstrøm” festivalen for visuelle fortællinger i Køge.

 

Workshops med “Min morfar” eller “Tidens mester” som udgangspunkt

Med afsæt mine egne billebøger “Min morfar” 2017 og “Tiden mester” 2018 begge udgivet på Forlaget ABC  kan jeg bookes til et to timers forløb hvor jeg læser højt af enten “Min morfar” eller “Tidens mester” med efterfølgende workshop. Prisen for en workshop á to timer er 3000,- kr. incl. materialer. Der kan max. deltage 12-18, børn, i alderen 4-8 år, pr. workshop. Enten ved fast tilmelding eller som drop-in.

Når jeg kommer på besøg med “Min morfar”. 

Efter højtlæsning får vi et glas havskum, beskøjter og bakker på lakridspiben mens vi taler om slethvar, stenbidder, helleflynder, havtaske og hestemakral – “en mærkelig makral!” Sejler ud til Det syd kinesiske hav, Den Bengalske Bugt, Indiske Ocean og Atlanten. Og vi lader et ord falde om faldvind og magsvejr og monsun og havblik og barometer. 

Derefter får børnene selv lov til at dykke ned og fordybe sig i “Min morfar’s” fantastiske sømandsunivers i workshoppen. Her får de mulighed via aktivitets ark at folde deres visuelle søulkehistorier ud. Børnene arbejder med papirklip og collageteknikker.

Når jeg kommer på besøg med “Tidens mester”

Efterhøjtlæsning får vi smurt tandhjulene med et glas vel skænket olie, får Tik-Tak kiks mens vi taler om svanehalsregulatorer, penduler, balancehjul, viserer og fjederrør. Vi overvejer om tiden kommer eller går, om den går langsommere når man keder sig og skynder sig når man har det sjovt og mindet virkelig er muligt at rejse tilbage til urtiden.

Derefter får børnene selv lov til at dykke ned og fordybe sig i “Tidens mester’s” fantastiske univers af tandhjul og tidsrejser i workshoppen. Her får de mulighed via aktivitets ark at folde deres visuelle tidsfortællinger ud. Børnene arbejder med papirklip og collageteknikker.