Anmeldelser

 

Mon “Min morfar” bliver læst?

Som alle der skriver og får udgivet noget var jeg spændt på hvordan min bog ville blive modtaget. Ikke at billedbøger får den store opmærksom i medierne, men næsten alle får dog en lektørudtalelse. Der går altid lidt fra udgivelsen til at lektøren er klar, men den var en fornøjelse at læse den, da den kom.

Anmeldt af DBC, lektørudtalelse:

“Det er en fin og dejligt illustreret bog, hvor hvert opslag er en gennemarbejdet og velkomponeret nydelse. Farvelægningen er overvejende douche gråtoner, som understreger fornemmelsen af svundne tider, og der er mange sjove små billeder at se på, mens man smager sig igennem de maritime udtryk og den lille historie om en ikke helt almindelig morfar. Brug bogen til en snak om mærkelige ord og knæk tungen på udtryk som slethvar, kanaljer og lemmedasker. Morfar kunne godt være lidt i familie med Kaptajn Haddock, tror jeg”

Folderne “Årets billedbøger 2016-2017” udgivet af biblioteksmedier, udkom i foråret 2018. “Min morfar” er i blandt de udvalgt billedbøger. Dejligt, det varmer debutforfatteren om hjertet. “Morfar” og jeg er kommet i fint selskab – lige ved siden af Stian Hole, ingen sammeligning overhovedet.

Anmeldt af Bogoplevelsen:

“Det er en spændende, inspirerende og fantastisk oplevelse at læse og bladre i denne bog, der emmer af saltvandslugt og skumsprøjt. Det er en oprigtig kærlighedshistorie til havet og til en morfar. Med en morfar, der var skibstømrer og en farfar, der var fisker slår mit hjerte smut og en ekstra kærlig tanke sendes til dem, når jeg bladrer i denne bog. 

Læs “Min morfar” af Helle Laursen

 Hvis du vil forundres

Søger en bog at samtale om

Har et havinteresseret barn.

Bogen er en sanselig oplevelse og egner sig som inspiration til elvernes egen skriveproces”.

Jeg håber at bogen som favner eventyret, rejselysten og giver lyst til at smage på de mange sære ord der følger med livet som søulk.

Anmeldt af lektor i dansk og Master i Børnelitteratur, Bodil Christensen

For det er dejlig at blive set, opdaget og komme i fint selskab og det er “Min morfar”. På Litfo konferencen 2017 var en af oplægsholderne Bodil Christensen, lektor i dansk og Master i Børnelitteratur. Hun havde lavet en helt stram liste over gode bøger til børn og unge. Hun havde valgt 3 billedbøger og “Min morfar” var en af dem. Den var i fint selvskab med “Da Gud var dreng” af Madame Karrebæk og Skt. Nielsen samt “Nogen må våge i mørket” af Ida Jessen og Anastaiya Orlova.

Anmeldt af Børnenes Bøger:

“MIN MORFAR” af Helle Laursen er en skattekiste, der indeholder alt godt fra havet. En skøn collage af minder om en morfar, der sejlede på de syv have og brugte udtryk som makrelsluger og luskeløjser”. 

og afslutningsvis:

“Det er en scrapbog fyldt med sjove og finurlige detaljer, som man kan bruge masse vis af tid på at studere og tale om”.

Anmeldt af bogbloggeren Bibliokat på Instagram

“#minmorfar er et meget grafisk værk, der fortæller om en morfar der var sømand og oplevede en masse på havet og i fjerne lande, men der er ikke en decideret historie. Bogen lægger op til i stedet op til at gå på opdagelse i illustrationerne og tale med barnet …

Den er enormt hyggelig og fin, og velegnet til dialogiske læsning eftersom der ikke er meget tekst, men masser af interessante illustrationer. Den ville også være god til tema om søfart, opdagelse og rejser i børnehaven, fra omkring 4 år”.

Anmeldt af bogbotten:

“For mig at se er Min morfar ikke så meget en bog, man skal læse som en historie men mere en fordybelsesbog, hvor man kan bruge lang tid på at gå på opdagelse i alle de mærkværdige billeder, de mystiske og gammeldags ord, der bliver brugt. På den måde er der i bogen virkelig lagt op til dialogisk læsning og en masse gode snakke om ord – her får barnets fantasi lov til at udfolde sig frit – især ved de ord, højtlæseren muligvis ikke selv kender betydningen af (det skete måske, ahem, en enkelt gang eller to, da jeg læste den for mine børn)”.

Omtale i forbindelse med oplæsning af “Min morfar” på Blågårdens Bibliotek.

FAQ på Mit Bogskab om mig og “Min morfar”.