Tour de France feber

 

Tour de France feber

Tour de France feberen har for alvor ramt landet nu med kun en dag til start. For mit vedkomne startede feberen allerede i slutningen af maj. Her afholdt jeg den første workshop i en lang række workshops med overskriften “Design din egen Tour de France etape”. Starten gik  på Roskilde bibliotek. Siden er det gået slag i slag gennem byer der har Tour de France forbi. Lige fra Nyborg til Kalundborg og et par stykker til.

Tak til alle de fantasifulde børn der satte tanker og nye idéer på tegnebrættet til fremtidige etaper og et par meget fingerfærdige voksen der supplerede med særlige vartegn. Eksempelvis Storebæltsbroen.

 
Tour etaper med fantasi fulde sving

Mens børnene arbejdede med at designe deres etaper, fortælles der historier. De udvikler sig i takt med det kreative arbejde. Børnenes collage-arbejde sætter nemlig mere end den visuelle fantasi igang. Historierne indeholder både fantastiske elementer og elementer fra børnenes dagligdag. Det er da helt naturligt at man har sin hund med som en tilskuer til ruten, der i øvrigt også indeholder en vulkan i udbrud.

Bibliotekerne understøtte Tour de France på forskelligvis. Alle eksponerede litteratur til de voksne og her var workshoppen lige i børnehøjde. Det med Tour de France kan være meget abstrakt for børn. Men når det handler om at cykle og designe spændende “cykelbaner” ved de lige hvad det handler om. I Kalundborg arbejde 3D printeren på højtryk med at printe små cykler ud. De blev delt ud som nøgleringe, men kunne også bruges til at prøvekøre de nye etaper med. Tænk at kunne lege med sin collage-kreation. Ren win-win.

Tour-collage-koncept

Idéen til Tour-workshoppen er en bearbejdning af workshoppen “Kort over verden” hvor børn er kartografer i litterære universer. Hvilket jeg på opfordring fra Roskilde Bibliotekerne omformede til en “Tour de France” workshop.

I workshoppen arbejdede børnene med klassiske collage og pop-up metoder. Der var flere som med meget ambitiøse designs slet ikke havde tid nok. Der kom hele tiden nye og flere sjove elementer på banen. Her har collagekonceptet et stort potientiale. Børnene kan nemt arbejde og lege videre, når de kommer hjem. På mange måder opfylder Tour-workshoppen og andre af mine workshops ambitionen om konceptet; inden, mens og efter workshoppen. At man som deltager, har forventningens glæde, selve deltagelsen på workshoppen og endelig muligheden for at arbejde og lege videre når man kommer hjem med produktet.

 

Tour bonus

At blive inviteret til at afholde workshops på bibliotekerne har en ekstra faglig bonus, som jeg sætter stor pris på. Selvfølgelig at møde fagkolleger og det giver mulighed for at se hvordan biblioteker indretter sig og hvilke fysiske rammer der er rundt i landet. Hvilket også har min store faglig interesse. På den måde kan jeg også pleje min faglige kæphest nemlig udstilling- og eksponeringsdesign.

Links til Sjællandske Tiende om workshoppen i Kalundborg – Om workshoppen og selve workshopdagen.