Tidens mester

 

Tidens mester

– Er en billedbog om tiden, der ikke handler om at lære klokken at kende med klokkeslet, og hvis storeviseren er står på … og lille viseren på … Men om tid som begreb. Grundhistorien er at tidens hjerte er gået i stå. Der er ikke længere plads i urkassen til alle de spændte fjedre, spidse balancehjul og visere. Derfor må Tidens mester rejse tilbage til urtiden for at finde en ny urkasse til urets hjerte, så tiden taktfast kan tikke videre. Bogen er fyldt med tanker om tid. Tiden der kommer, tiden der går og tiden der forsvinder. Historien er illustreret med eventyrlige collager fyldt med detaljer, som man kan dykke ned i, både som barn og voksen.

Få tidens mester på besøg

Tik-Tak. Højtlæsning og tilhørenden workshop “Tidens mester” med en filosofisk snak om tiden som begreb. For tid er meget mere en at kende klokken. Vi overvejer om tiden kommer eller går, om den går langsommere når man keder sig og skynder sig når man har det sjovt og er det virkelig muligt at rejse tilbage til urtiden. Vi får tiden til at gå med ord som penduler, svanehalsregulatorer, balancehjul, viserer og fjederrør, imens får vi smurt tandhjulene med et glas velskænket olie (saftevand), får Tik-Tak kiks.

Efter højtlæsning får børnene selv lov til at dykke ned og fordybe sig i !Tidens mester”s” fantastiske univers af tandhjul og tidsrejser i workshoppen. Børnene arbejder med papirklip og collageteknikker. Børnene får en lille bog samt udklips-ark til deres egne collage “tik-tak-bog” der fyldes af deres visuelle tidsfortællinger.

Tid til dialogisk læsning ned “Tidens mester”

Jeg udformet spørgsmål der kan være til hjælp i dialogisk læsning af “Tidens Mester”. De skal opfattes som en inspiration til det sproglige arbejde med bogen. “Tidens mester” er fuld af detaljer og sjove ting som I kan tale om. Husk at holde pauser undervejs i oplæsningen, hvor der bliver tid til at spørge ind til teksten og billederne. Hvis du kan, gør sproget levende. Brug humor, lyde, stemmeskift og kropsudtryk. Følg op på barnets undren og nysgerrighed og relatere til barnets egen verden. Få spørgsmålene til dialogisklæsning her.

Tidens mester rejser ud

“Skøn billedbog om tidens mester, der prøver at få styr på tiden. Mon det lykkes? For ordspilsglade, humoristiske og eftertænksomme børn og andre sjæle fra 4 år.” Lektørudtalelse.

“Tidensmester er et lille grafisk mesterværk om tid.”  Bibliotekat. 

Se flere anmeldelser her.

Og så er Tidens mester kommet på museum, han er nu at finde på Designmuseum Danmarks bibliotek. Jeg har i mit arbejde med Tidens mester brugt  biblioteket righoldige arkiv til research og inspiration. Biblioteket fulgte nysgerrigt med og bad om ikke de kunne få et eksemplar af bogen når den var færdig. Selvfølgelig. Du finder også Tiden mester i fint selvskab på Kunstmuseet Lousiana.

Bogen kan købes direkte hos forlaget ABC og i boghandlerne.