Søvand og mosehuller

 
“Søvand og mosehuller”

Naturen har inspireret kunstnere og skønlitterære forfattere i århundreder, og “Søvand og mosehuller” er en aktivitets-bog skrevet og illustreret i forbindelse med projektet “Ud i naturen med litteraturen” hvor elever på folkeskolens mellemtrin bruger den som logbog. Men bogen kan også sagtens tages med  når børn og deres voksne tager på tur.

Logbogen “Søvand og mosehuller” er fyldt med aktiviter og opgaver, der skal få børn til at lytte,  mærke og sanse naturen ved søer og moser. For hvad gemmer mosen på? Hvad kan livet ved søen fortæller os? Er livet ved søen stille, larmende, rar, uhyggelig eller fyldt med magi… Og hvad er opskriften på mosebryg?

I kombinationen mellem udvalgte skønlitterære citater, collage-illustrationer og oplevelserne ud i naturen sættes fantasien igang, og fortællelysten til at spire. I logbogen er der citater fra blandt andet H.C. Andersen, Louis Jensen og Inger Christensen. Med illustrationerne ønsker jeg at understøtte citaterne og  skabe en særlig stemning, der inddrager eventyrlige elementer.

 

Ud i naturen med “Søvand og mosehuller”

“Søvand og mosehuller” er blevet til i samarbejde med Kerteminde Bibliotekerne og er en videreførsel af  projektet “Ud i naturen med litteraturen“. Denne gang med overskriften “Søvand og mosehuller”. Logbogen “Søvand og moserhuller” tager i første omgang nordfynske elever på mellemtrinet med ud i naturen, nærmere bestemt Sybergland. Et smukt naturområde lige uden for Kerteminde, med enge og en nyskabt sø. ” Søvand og mosehuller” er den naturlige 2’er til “Langt ude i skoven“.

 
Naturen og litteraturen

Logbogen giver eleverne mulighed for at få mod på og ord på deres oplevelser ude i naturen og give dem lyst til tegne og fortælle eventyr som søer og mosehuller.

Begge logbøger, “Søer og mosehuller” og  “Langt ude i skoven” kan giver stof til eftertanke og refleksion, også når eleverne kommer tilbage i skolen. Naturen kan give eleverne meget mere end en naturligfaglig oplevelse. For naturen fantastisk, besjælet, befolket af alfer og mosekone bryggen kan gemme på hemmeligheder.