Langt ude i skoven

  langt ude i skovenlangt ude i skovenlangt ude i skoven
Langt ude i skoven

Naturen har inspireret kunstnere og skønlitterære forfattere i århundreder, og “Langt ude i skoven” er en logbog skrevet og illustreret i forbindelse med projektet “Ud i naturen med litteraturen” for elever på folkeskolens mellemtrin. Men logbogen kan også sagtens tages med ud på tur, når børn og deres voksne tager i skoven.

Logbogen “Langt ude i skoven” er fyldt med aktiviter og opgaver, der skal få børn til at lytte,  mærke og sanse nature langt ude i skoven. Hvad gemmer skoven på? Hvad kan den fortæller os? Skoven kan være stille, larmende, rar, uhyggelig og fyldt med magi… Og hvad med træerne? Mon de har personlighed?

Naturen og litteraturen

I en kombination mellem udvalgte skønlitterære citater og mine collage-illustrationer sættes fantasien igang, og får fortællelysten til at spire. I logbogen er der citater fra blandt andet H.C. Andersen, Louis Jensen og Inger Christensen. Med illustrationerne ønsker jeg at understøtte citaterne og  skabe en særlig stemning, der inddrager eventyrlige elementer.

langt ude i skovenlangt ude i skoven

Ud i naturen med “Langt ude i skoven”

Se mere om projektet “Ud i naturen med litteraturen” og de første ture i skoven med københavnske skolebørn her. Projektet kører videre i samarbejde med Kertemide Bibliotekerne, og vil også blive en del af Odsherred læser – litteratur- og læsefestival i 2022.

I arbejdet med logbogen har eleverne mulighed for at få mod på og ord på deres oplevelser og få lyst til tegne og fortælle eventyr med skoven som inspiration. De elever der allerede har været en del af projektet, har digtet og tegnet og opdaget at skoven har meget at byde på.

Turene “Langt ude i skoven” kan giver stof til eftertanke og refleksion, også når man er kommet tilbage i skolen. Skoven kan give eleverne meget mere end en naturligfaglig oplevelse. Den kan også bliver befolket af kæmper og træer med store drømme og give dem en følelsesmæssig tilknytning til skoven og naturen.

langt ude i skovenlangt ude i skovenlangt ude i skovenlangt ude i skovenlangt ude i skovenlangt ude i skoven

Med særlig tak til:

I udarbejdelsen af “Langt ude i skoven” har jeg fået hjælp af Mag.art. og Master i børnelitteratur, Laila Heskjær Myrwick og underviser i folkeskolen, Kathrine Flenssted Flygare.