Bytes, bits og bogstaver #11-15

 billedbøger3 faktisk1 minecraft

Fra nyhedsbrevet fra Nationalt Videncenter for Læsning fortæller om – Hittepåsomhed på skoleskemaet der kunne være til inspiration til arbejdet med understøttende undervisning. Læs også om Nyt nordisk tidsskrift om literacy der har fokus på literacy i en nordisk kontekst.

-og når vi nu er ved bibliotekernes samarbejde med folkeskolen kan du også læse artiklen “(Endnu) en skal-opgave eller once in a lifetime chance?” i det seneste nummer af Bib.Forum. Her fortæller Bibliotekar Dorte Rugtved og jeg om vores erfaringer med skolesamarbejdet i 2015. Læs mere om de projeket vi har haft her

“Skriv.Teckna.Fortell” – Har du en billedbogsforfatter i maven? Eller er du illustrator og har endnu ikke udgivet en bog? Forlagene Raben & Sjögren (Sverige), Gyldendal (Danmark) og Gyldendal (Norge) inviterer til skandinavisk billedbogskonkurrence! Læs mere om konkurrencen her

Inden du går igang med dit manuskript kan du læse “6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller” 432 sider spækket med gode skriveråd – fra forfattere, der er en A-Å-oversigt over alle debutantens klassiske fejl, skriveøvelser og huskelister. Bogen er udkommet fra skriveværkstedet.

“Hævnen er sød” hvilket er drivkraften i mange romaner, også for børn og unge. Børnebogs forfatteren Natasha Carthew giver i The Guardian sin top ti over de ti bedste romaner hvor hævnen er et omdrejningspunkt.

Læs også:

Hvis du er Mincraft fan kan du læse Elektronistas anmeldelse af det nye spil – “nu med historie” her