Bytes, bits og bogstaver #1-15

 apps apptips faktisk1

Det vrimler med små spil, Apps og efterhånden også en del fine digitale og interaktive bøger til børn, og der kommer hele tiden nye til. Jeg har samlet et par stykker op ved at læse Weekendavisen og få Elektronistas nyhedsbrev i min mail-postkasse. Kan varmt anbefale at tilmelde sig Elektronistas nyhedsbrev, hvis du ikke allerede er det.

Det første er et spil til PlayStation Vita og hedder Murasaki Baby til børn fra 12 år. Det foregår i et mørkt men på samme tid komisk tegneserieunivers. Du får gennem Murasaki Baby et fint eventyr om følelser, der kan være svære at forstå, som savn, mobning og ikke at blive forstået og derfor have svært ved at passe ind. Spillet kan købes for 300,- kr.

Wuwu & Co er en digital børnebog der er skrevet af Merete Pryds Helle og illustreret af Kamila Slocinska. Den består af fem fabler om fem nødstedte dyr i den koldeste vinter i 2000 år. Historierne er kombineret med små spil, og der er tænkt på nye måder, hvorpå teknologien kan give nye og overraskende læseoplevelser. Bogen kan købes i iTunes og koster 32,- kr.

App’en Læsesjov er udviklet af Cape Copenhagen, og kan downloades gratis via Apple eller Android. Læsesjov er til små børn. Gennem fire små minispil bliver børnene legendene og sjovt guidet gennem alfabetet og bogstavernes univers. Børnene hjælpes gennem spillende af de to figurer Leo og Mona i et flot visuelt univers.

På børnebiblioteket kan du nu hente den nyeste folder der anbefaler de bedste apps til de små i alderen op til 6 år. Den er inddelt i emner og  her finder de nogle af de bedste apps om blandt andet kroppen, venner, dyr og leg. Anbefalingerne er både til Android og Apple.

Jeg bliver også nød til lige at nævne app’en The Fantastic Flying Books of mr. Morris Lessmore og Khoya, også selvom de efterhånden har et par år på bagen. De er bare så fine, hvis du ikke allerede har købt dem, så er der noget at komme efter.