Skib o’høj – en billedbog

 
Den første billedbog

Tænke engang  nu er det mere ende et år siden at min debut som børnebogs forfatter blev en realitet.  “Min morfar“, en billedbog, blev sat i søen og har siden været på langfart. Blandt andet på biblioteker, bogforum, Børnenesboghandelen og forhåbentlig på børneværelser rundt i landet. Det har været fantastisk. For mig er det en drøm og en ambition om at skrive og illustrerer billedbøger, der er gået i opfyldelse.

Søfart og sømændshistorier

Så var det vel det – “Min morfar” og hele sømandsuniverset, trykt og udgivet og så var den historie vel ikke meget længere. Nu var bogen var udkommet. Men nej, “Min morfar” stikker hovedet frem hele tiden, heldigvis. I sommers var jeg på en uges ø-hops ferie på Færøerne. Her havde vi (Min husbond & jeg) blandet andet lejet et lille renoveret fiskerhus på øen Kalsoy. Det var et fint hus og under renovationen var der dukket en bunke gamle bøger frem. De stod nu på hylden og mindede mig om at “Min morfar” måske også havde været forbi. Her var blandt andet søfartsbøger fra 1920’erne, samt en nautisk Almenark fra 1932. Det var sjovt og jeg oplever ustandseligt at sømandstemaet er evigt aktuelt. Hvilket måske ikke er så mærkeligt, når man tager i betragtning at Danmark er omgivet af vand og vi har en lang og spændende søfartshistorie. Det blå Danmark fylder rigtig meget.

 

“Min morfar” og meget meget mere

Jeg har over året fået positive og glade tilkendegivelser fra kollegaer rundt i biblioteksvæsnet som bruger “Min morfar” til højtlæsning. Sammen med børnene er det en fornøjelse at få en snak om mærkelige og som magsvejr, muffedejsskonnert og krumpasser og at bande på “morfarsk” Jeg har også selv været ude at læse op og det har været sjovt. Et par gange på Blågårdens Bibliotek, hvor der efterfølgende blev serveret brusende saftevand, mariekiks beskøjter og røget en god lakridspibe. Og konceptet er blevet udvidet. For “Min morfar” er meget mere end en god historie til højtlæsning. Jeg har designet en række aktivitet ark, sådan at børn efterfølgende kan dykke ned i “Morfars” univers gennem kreative opgaver. Børnene har mulighed for at lave egne collager, osv.

Den “svære to’er”

Det med at tiden suser af sted, føler vel de fleste, i det mindste af og til. For mig har det været ekstra aktuelt. kke kun at tiden flyver afsted, men at i min næste billedbog, spiller tiden en afgørende faktor. Titlen er “Tidens mester” og den udkommer her i det tidlige efterår. Igen har jeg selv skrevet og illustreret. Jeg glæder mig meget til at se den på tryk og er både nervøs og spændt på hvordan den bliver modtaget. Jeg blev jo forvendt med “Min morfar” med gode anmeldelser og blev udtaget som en af årets billedbøger fra biblioteksmedier.

Læs mere om “Min morfar” og find links til anmeldelserne af bogen her.