En billedbog, to billedbøger

Først var der en billedbog – nu er der to

Selvom glæden ved udgivelsen af  min nyeste billedbog “Tidens mester” stadig er helt ny og boblende, vil jeg alligevel lige runde “Min morfar”, for det er kun et års tid siden den kom på gaden. Min første billedbog, udgivet og med flotte anmeldelser og en fin lektør. “Min Morfar” har bestemt givet min blod på tanden og mod til at fortsætte med at skrive og illustrere. Så “Tiden mester” har virkelig meget at takke “Min morfar” for.

“Min morfar” nu med dialogisk læsning og workshops

Selvom meget af min tid over er blevet brugt i “Tidens mester’s” værksted har jeg også arbejdet med videre med sømandsuniverset fra “Min morfar”. Jeg har for eksempel fået lavet inspiration og hjælp til dialogisk læsning af “Min morfar”. Hvilket bogen i høj grad lægger op til.  Find den vejledningen til dialogisk læsning af bogen her. Derudover har jeg designet to workshops forløb der passer til “Min morfar”.

Begge workshops starter med oplæsning af bogen, hvorefter det er børnenes kreativitet og fantasi der kommer i spil. Man kan enten dykker ned i bogens sømandsunivers, hvor inspirationen hentes på havet og fra fjerne eksotiske himmelstrøg. Med afsæt i aktivitetsark bygges skibe, fanges fisk og tegnes skattekort. Eller med atlas og søkort i baghovedet, samt fantasien i håndbagagen, tegner børnene fysiske kort der måske udforsker fjerne kyster, eller sejlruter til uopdagede ø’er. Kort hvor kun fantasien sætter grænser for størrelse, form og fortælling. I begge workshops arbejdes der i mixedmedia. Se om og andre workshop her.

“Tidens mester” skal da også …

Ja og det kommer. Jeg er dog ikke haft tid endu til at kigge på den side af “Tidens mester”. Men det kommer. Bogen er stadig helt nystrøgen og det er lige med at få tid til det hele.

Begge bøger er udkommet på forlaget ABC.