Bytes, bits og bogstaver #8-17

 

Sommer-bits

Om det har været sommer kan jo diskuteres, men ferietid har det bestemt været. Mit workspace har været pause men er nu tilbage med efterårets første udgave at Bytes, bits og bogstaver. I ferien har mine været ude og suge nye oplevelser og inspiration til sig, her er et par af mine sommerfornøjelser.

Jeg har selvfølgelig været forbi Kunstforeningen Gl.Strand og set udstillingen om Tove Jansson, Mumitroldene’s mor. Det var en dejlig udstilling og rigtig fint at se hendes skitse -og forarbejde til Mumitroldene og at der var meget mere til Tove Jansson end hendes skønne trolde. Jeg var vild med “Moomi forest” krea-rummet hvor børn og voksne kunne være med til at farvelægge ‘mumitapetet’ eller tegne deres egen Mumi-stripe.

Så var der Lille Bogdag  3-4 juni. Den Fri Udstillingsbygning, Spændende inspirerende og sikke en fortagsomhed, 47 små forlag. Nogen bøger var håndsyede, nogen foldede, andre udgivet under pseudonym, små oplag, alle genre fra fakta, rejseguide, børnebøger og digte. Loved it.

Nåede også forbi Årets Bedste Bogarbejde 2017 på Den Sorte Diament, og ferien på Færøerne bød på et besøg hos Steinprent i Tórshavn. Hvor værkstedet var åbent og der var til til en snak med om kunst, stentryk og boghåndværk med smukke illustrationer.

Masser af bogstaver i efteråret

Først en reklame for ‘Bogmarked i Vanløse’, lørdag den 30/9. Mød børnelitteraturen og dens forfattere og illustratorer på Vanløse bibliotek mellem 11 og 16. Jeg afholder på dagen workshoppen, “Byg en billedbog“.

Så glæder jeg mig til at komme konferencen, Ord sætter spor. Hvilket er overskriften på Status for Literacy 2017. Det foregår på Campus Carlsberg den 8. september.

Håber også jeg når forbi To tegnere – Svend Otto S og Rasmus Bregnhøj, der udstiller illustrationer på Roskilde Kunstforening 12 august til 10 september.

Klik forbi Nationalt Videncenter for Læsning der har en artikel om læseforskning i Berlin, der prøver at afdække de fordele og ulemper der er ved forskellige læseteknologier, sådan så man fremover kan designe digitale læseteknologier bedst muligt til læsning med forskellige formål. Få idéer til arbejdet med early literacy – også på biblioteket, i artiklen “På Mars starter alle ord med M

Ny viden om børnelitteratur frit tilgængeligt i et særnummer af tidskriftet Passage, fra Center for Børns Litteratur og Medier. Artikler om bl.a. digital børnelitteratur, børnelitteratur og børns brug af iPads m.m.

Fly – bytes

Ja og hvis der så var lidt tid til overs og penge på kistebunden ville det være fint lige at flyve til New York. Netmediet Artsy fine 10 forslag til kunst udstillinger som børn vil elske, men jeg er sikker på at der også er masser af inspiration og eftertanke at hente for de voksne. Bare billederne fra artiklen gør mig nysgerrig og idéer til nye formidlingsformer. På Artsy finder du også artikelen “How to Live a More Creative Life”.

Mette Niemann Iversen fra Gentofte hovedbibliotek har på BØFA linket til bloggen ‘Young house love’ hvor der som Mette skriver ‘er mange fine idéer at hente til børnebiblioteket fra denne fine “Story-Shop” i Georgia, USA’.

-Og kunne så lige mellemlande i London og kigge i Foyles blandt meget andet,kan måske også nøjes  med at læse deres bud på fremtidens boghandel. Læs budet på The Bookseller. Hvor du også finder “What publishers should know about this year’s Internet Trends Report