Bytes, bits og bogstaver #6-17

 

Sommerbogen er igang på alle landets folkebiblioteker, et sikkert tegn på sommer og ferie. I første omgang for alle skolebørnene. Denne udgave af Bytes, bits og bogstaver er også den sidste inden akurketiden for alvor bryder ud. Jeg ønsker alle en rigtig dejlig sommerferie. Jeg lægger den næste udgave af Byts…. på bloggen, sidst august, på gensyn.

Sommerferie tyvstart – et besøg i Oxford

Jeg har dog tyvstartet på ferien. Jeg har været i England, hvor jeg blandt andet var forbi Oxford. Hvilket var fantastisk. For ikke nok med jeg er forholdsvis anglofil, så elsker jeg bøger og biblioteker og det er Oxford i en nøddeskal.

Byen er kendt for sine smukke, gamle colleges og de mange berømte forfattere der har boet, undervist og skrevet i byen. Tolkien, Lewis Carroll, T.S.Elliot, C.S.Lewis og mange, mange flere. Jeg havde også booket en rundtur på Bodleian bibliotekerne. Billetter bestilt hjemmefra på nettet til “The extentet tour up/Down”.

 

To timer flyver af sted. Bodleian bibliotekerne er det ældste bibliotek i Oxford, og på rundturen ser vi det allerførste biblioteksrum, magasinerne i kælderen og er gennem tunellen, kommer vi op i Radcliff Camera, det runde bibliotek. Besøgte også The Bodeleaian shop for sådan en er der selvfølgelig. Inden smutter jeg ind i The Bodeleaians bogskattekammer, hvor der er skiftende udstillinger af særligt værdifulde og smukke bøger. Bogskattekammeret ligger i samme bygning som butikken. I Oxford ligger også en af Englands største boghandler, Blackwell. Sæt tid af, den er gigantisk og kælderen får en bognørd til at sige Wauu.

Har du fået lyst til mere om Oxford som rejsemål så læs mine to indlæg om Oxford på rejsebloggen afoot.dk

Sommerferie er = med sommerbogen på Modularen

Københavns biblioteker har arbejdet med at skabe en fælles løsning for formidling på tværs af byens børnebiblioteker. Via udstillingsmodulerne med navnet Modularen. Jeg sidder med i den arbejdsgruppe hvor vi udvikler tanker og temaer, for hvordan og hvad Modularen skal formidle i børnebibliotekerne, i perioder af tre måneder. Det var for os helt naturligt at sætte sommerliv som overskrift henover juli og august. Modularen kan på den måde også være med til at understøtte det vigtige arbejde med Sommerbogen.

 

Læs mere om arbejdet med Modularen her og se Københavns bibliotekers lille film om samme her.

Sommerlæsning -og lytning til sommerferien

Først de fag-faglige hængepartier:

Skolbibliotekets roll för elevers lärande

Digitale biblioteksstrategier

HOT 2017

“Didaktikhandbogen – Teorier og temaer” af Per Fibæk Laursen & Hans Jørgen Kristensen.

-Så den børnelitteraturen jeg ikke har nået men gerne vil læse:

“De forunderlige bøger om Amaia og Gustau” af J.L. Badal

“Billedrengen” af M.G. Leonard

“Skovpigen Skræv” af Kim Leine