Bytes, bits og bogstaver #5-18

 

Efter en meget travl sensommer med “Halfdan – udstilling” på Blågårdens Bibliotek. Udgivelsen af “Tidens mester”, børnebogmarked i Vanløse samt workshop under Billedstrøm festivalen i Køge, er tiden kommet til at få Bytes, bits og bogstaver #5 på bloggen. Dette er hvad der landet i min digitale notesbog, siden sidst.

Klog på sprog

Sprogsporet.dk finder du en lang række online ressourcer. Her ligger understøttende materialer til koncepter, som er tilknyttet Sprogsporet. Ved at oprette et personlig abonnent vil du kunne tilgå din egen side, som samler det indhold, der er mest relevant for dig. Hvad enten du abonnerer som forælder eller fagperson. Hvis du arbejder som bibliotekar, kan man få et login. Med et login får man mulighed for at promovere bibliotekernes aktuelle tilbud – direkte til målgruppen. 

I syv kommuner landet over er man nu i fuld gang med at udrulle det første konceptet, Sprogstart. Med de indbydende Sprogstartsposer i hånden tager bibliotekspersonale ud i deres lokale dagtilbud. De igang sætter læsning og sprogunderstøttende aktiviteter, som forældrene kan følge op på i derhjemme. Se her en lille film om forløbet.

Læs om Louises besøg i en vuggestue, som fluen på væggen. I forbindelse med sin praktikperiode på pædagoguddannelsen undersøgte, hun hvordan sprogligt arbejde indgik i rum og relationer. Noget, der både gav hende nye idéer til og perspektiver på det pædagogiske sprogarbejde. Med sig havde hun en observationsguide til sprogvisitter, udviklet af Nationalt Videncenter for Læsning, under armen.

Kunst og spilæstetik

På artsy.net finder du to spændende artikler. Den første giver dig 10 gratis kunstforlæsninger og den anden kan du få et indblik i hvordan et kunstmuseum der er styret af børn fungere.  Hvilket kunne være spændende at oversætte til børnebiblioteket.

Som det første museum i Danmark viser HEART i Herning en udstilling, der belyser tendenser, design og æstetik i spil. Udstillingen, der har titlen NEXT LEVEL er blevet udvalgt og kurateret i samarbejde med ingen mindre end Jakob Stegelmann, der om nogen, har erfaring med og viden om, hvilke ikoniske computerspil, der har haft størst betydning op igennem tiden.

Mere viden om

Hvordan får du dine børn til at læse mere? Der er 7 tips at finde hos “Læs for livet“.

Efteruddannelse? Måske kunne en diplomuddannelse i formidling af kunst og kultur for børn og unge. Tænker det kunne være spændende for mange hvis det er kunst og kulturelle oplevelser for børn og unge der har din faglige interesse. Gennem diplomuddannelsen i formidling af kunst og kultur for børn og unge, får man redskaberne til skabe og formidle kunstneriske og kulturelle oplevelser – oplevelser, som kan stimulere og engagere, og som kvalificerer livet for børn og unge. Udbydes på VIA University College.

Vil du vide mere om visuelle fortællinger og kommunikation kan du den 15. november deltage på “Imagiary worlds materialized“, under Aalborg Universitet. Dagen afholdes på KADK, Philip de Langes Alle 10, 1435 KBH K, room 90.1.20.

Afslutningsvis, vi har sikker alle været forbi Litteratursidens tema om årets bedste børnebøger,  men så ligger det her og man kan altid lige komme forbi igen.