Bytes, bits og bogstaver #5-17

 

Maj er fløjet af sted med travlhed, blandet med et besøg i forfatterforeningen. “Min morfar” og jeg var inviteret til et hyggeligt møde sammen med andre debuterende børnebogforfattere og illustratorere. En rigtig fin aften og sjovt og møde de andre debutanter. “Min morfar” passede så godt til Tordenskjolds gamle stuer, som jo er der forfatterforeningen holder til. Her er hvad jeg har samlet til maj måneds Bytes, bits og bogstaver.

Bits om læsning, læring og bøger

Der er en ny undersøgelse af børnslæsevaner på vej. Det er tænketanken Fremtidens Biblioteker, Københavns Biblioteker, videncenteret Læremiddel.dk og Nationalt Videncenter for Læsning gået sammen om projektet. Læs mere om dette her på Nationalt Videncenter for Læsning hvor du også kan læse om et foredrag der afholdes den 13 juni  af den australske professor Catherine Beavis emnet er “Computerspil og literacy i skolen“. Lyder spændende og der er tilmeldning senest 6 juni.

På Nationalt Videncenter for Læsning hjemmeside finder du også en artikel om Herning bibliotekernes arbejde med Åben skole. Jeg vil i den jeg lige nævne bogen “Håndværk og Design – et fag i skolen” af Rachel Zachariassen og Ove Krog Eskildsen. Bogens udgangspunk er selve faget håndværk og design, men der er masser af inspiration tog ideér der kan transformeres til bibliotekets sammenhænge, i arbejdet med Åben skole.

Læs artiklen “Early literacy kort fortalt” på bogsnak. Den er skrevet af Lisbeth Vestergaard og handler om begrebet early literacy, som biblioteksfolk i disse år er meget begejstrede for.

Få det aller første kig og læs et lille udsnit af Philip Pullmans’s nyeste roman der udkommer til oktober. Den engelske titel er “La Belle Sauvageførste bind i hans nye serie – The Book of Dust. Du finder her på The guardian.

Sommerglæder i juni

Jeg glæder mig også meget til at det bliver den 10 juni – Så er det med at komme til Kunstforeningen Gl.Strand og se udstillingen “Kunst, kærlighed & mumitrolde” en udstilling af Tove Janssons mangeartede værker. Guf for alle os Mumi og Tove Jansson fans.

Læsekampagnen Sommerbogen går i luften på alle landets biblioteker her i juni men husk også læsekampagnen Gratis Børnebøger. Bag den står syv af landets gode børnebogsforfattere. Alle titlerne er ligger på hjemmesiden lige til at gå til.

-Og sommeren giver måske også tid til at læse Danish Literary Magasine om ny børne- og YA litteratur udgivet i Danmark.