Bytes, bits og bogstaver #5-16

 

 Bytes, bits og bogstaver #5-16 børnelitteraturBytes, bits og bogstaver #5-16 børnelitteraturBytes, bits og bogstaver #5-16 børnelitteratur

Årets nye børnebøger blev præsenteret på Gentofte Hovedbibliotek den 19. maj – Her var det især interessant at hører oplægget fra forlaget Jensen og Dragsted samt Flemming Møldrup fra forlaget ABC. Dagen bød også fra gode indlæg fra forfatterne Mette Vedsø, Benni Bødker samt Sarah Engell. Det sidste oplæg på dagen skulle have været fra Anita Brask Rasmussen, kulturjournalist Information. Hun havde desvære måtte melde afbud. Et lille plaster på såret  var dog at jeg et par uger forinden havde fået Informations april-tillæg om børnelitteratur. Overskriften på tillægget er “Magi og konflikt – Danske illustratorer når nye højder, men kan forfatterne følge med?”.

Flemming Møldrup foreslog også at man lige smuttede forbi YouTube og genopfriskede “Harry and the purple crayon” og her er den i en nyere udgave fra HBO.

– og når jeg nu er ved udgivelse af børnebøger linker til jeg til en artikel fra Sverige om bredden, eller manglen på samme, når det handler om emner og temaer i børnelitteraturen. I Sverige har de også fået et magasin om børne- og ungelitteratur, Bazar Masarin. Læs om magasinet og se selve Bazar Masarin her.

Hvordan får man så børnene til at læse al den nye litteratur som forlagene udgiver? Det har Daniel T. Willingham et bud på. Læs artikelen om hans idéer til hvordan i Jyllandsposten eller Willinghams bog “Raising Kids Who Read – What Parents and Teachers can do”. Anmeldesen af bogen du læse i Washington Independent Review of Books.

Nationalt Videncenter for Læsning har også en artikel om hvordan børns læseudvikling kan styrkes med overskriften “Børns læseudvikling styrkes af mor og far”

Endelig husk også at der er masser af gratis sommerlæsning til børnene på Gratis børnebøger

Har du tid så lyt også til denne spændende podcast fra eletronista:

Podcast #209 – Pippi piger er digipiger