Bytes, bits og bogstaver #4-18

 

Sommerferie er lig med agurketider og for mig ventetid. Ventetid til jeg står med min næste billedbog i hånden. Den kommer fra trykkeriet lige om et splitsekund. Slut august. Glæder mig til at se den. Håber der bliver taget godt imod den, min svære to’er. I ventetiden har jeg sammen med mine kollegaer på Blågårdens Bibliotek arbejdet på, at få sat en udstillingen op. “Halfdan’s ABC” og på at samle bits til efterårets første Bytes, bits og bogstaver. Håber det inspirere til at fordybe sig i en eller flere af artiklerne der er.

Biblioteket inspirere

Udstillingen “Halfdan’s ABC” er et nyt sanseunivers på Blågårdens Bibliotek. Det skal være med til at inspirere de besøgende til at dykke ned i Halfdan Rasmussens skønne rim og remser og låner masser af rim og remse bøger med hjem. Udstillingen skal også understøtte arbejdet med sprogstimulering i kommunens førskoleindsatsen

 

Få et kig ind i et ikke særligt kendt bibliotek som har inspireret kunstnere i mere end et århundrede. Du finder biblioteket gemt på første sal på New York Public Library. Læs i artiklen fra Artsy.net her.

Klik også forbi Artsy.net og læs om Xu Bings retrospective udstilling i New Yor der nok kan inspirere en udstillings-parat bibliotekar. Det samme kunne artiklen om kunstnere der laver innovativt legetøj også være.

Bliv også inspireret af denne TED talk hvor Micael Beirut taler om hvordan bibliotekets indrettes sådan at det giver børn lyst til at blive og til at læse.

Byen Chester i det nordlige England har fået en Storyhouse, læs mere om det og bloggen Libraries Taskforce der arbejder med biblioteksudvikling her.

Noget om bøger og læselyst

Først et link til en artikel på Literacy.dk om “Hvad er literacy i den tidlige barndom?” samt et link til en artikel fra Nationalt Videncenter for Læsning “Gør plads til litteraturen i danskundervisningen

The Bookseller har en artikel om hvilke nye trends og innovative bøger som forlagene arbejder med. Det sker ud fra hvilke emner er det børn syntes er spændende at læsebog lære om. Tjek også artiklen samme sted om hvordan børn deltager i udvikling af nye koncepter hos forlagene. Endelig læs også om at forlagene taler om at de måske er på vej ind i en gylden tid for “radicale” bogudgivelser.

Endelig husk der er så meget mere om bøger og litteraturinspiration af finde både på The Guardians bogsider og ligeledes hos BBC,  og tjek også CBeebies bedtime stories, så kan du eksempelvis få læst høje af Ewan MacGregor.

Billederne øverst er udsnit fra min næste billedbog “Tidens mester” og derunder er det et par snaps fra opbygningen af opbygning af “Halfdan’s ABC” udstillingen på Blågårdens Bibliotek.