Bytes, bits og bogstaver #3-18

 

Bytes, bits og bogstaver #3-18 med det sidste dyp i informationsstrømmen inden vi alle siger goddag til sommerens glæder og forhåbentligt ferie. Rigtig god sommer og Bytes, bits og bogstaver er tilbage, først i september.

Jeg har haft et travlt forår med mange spændende opgaver. En af de ting der har fyldt rigtig meget har været færdiggørelsen af min næste billedbog “Tiden mester”. Den sværer to’er efter  “Min morfar” der udkom sidste forår. Min sommerferie lader vente på sig og i juli afholder jeg fire ABC – workshops på Arbejdermuseet forbindelse med deres udstilling “Rimhelten Halfdan“. Det glæder jeg mig meget til.

Børns sprogudvikling

Fra Nationalt Viden Center for Læsning er årets HOT2018 udkommet med undertitlen “God literacypædagogik søges”. Læs mere på Centrets hjemmeside hvor du også kan downloade udgivelsen. Her finder du også link til tidsskriftet Viden om Literacy, der i dette temanummer har artikler om “hvordan mundtligheden kan udvikles på tværs af institutioner, fra skolesammenhænge til garderobesnak og oplæsning”. Klik også forbi artiklen “Klog på sprog” der fortæller om projektet Godt begyndt. Et treårigt projekt,  hvor dagplejere, vuggestuepædagoger og bibliotekarer i Lolland Kommune arbejder sammen om at stimulere og udvikle 0-3-årige børns sproglige og dannelsesmæssige kompetencer. Afslutningsvis  kan du finder “30 gode idéer til udvikling af børnssprog” på Centeres hjemmeside.

Hvis man vil have styr på det der Literacy kan man med fordel læse “Hvad er Literacy i den tidlige barndom” den amerikanske forsker Catherine Snow og på hjemmesiden Literacy.dk

Kultur og børnelitteratur

Under den poetiske overskrift “Det blev en sommerfugl” gemmer sig publikationen fra Slots-og Kulturstyrelsen med inspiration til dagtilbudsbørns møde med kunst, kultur og kulturarv.

Fra National Netværk af Skoletjenester ligger der en rapport der giver et indblik i brug af eksterne undervisningstilbud i skolen. Læs mere i “Faglig integration af undervisningstilbud fra eksterne læringsmiljøer i skolernes undervisningsforløb”

At få en læst højt lige før senge tid er så godt – The Bookseller skriver om en ny podcastserie fra Story Shed (på engelsk) der har lige netop dette på programmet.

At der skal gøres plads til litteratur i danskundervisningen, sådan lyder overskriften og jeg kunne ikke være mere enig.

Bogtips: “Møter med barnelitteratur. Introduksjon for lærere” af Ruth Seierstad Stokke og Elise Seip Tønnessen (red.) Se omtale af bogen på forlagets hjemmeside.

Legetøj i pap – designthinking for legebørn

Det er så krea og det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Jeg skriver bare et mix mellem Nintendo og pap – se nærmere på det sjove legetøj på Elektronistas hjemmeside.