Bytes, bits og bogstaver #3-15

apps gyldendal4 faktisk1

Her er hvad jeg har fundet i marts af små spil, app’s og bøger som er værd at kigge nærmere på.

Sofus og månemaskinen er en interaktiv børnebog. Historien er til de små børn (4 til 8 år), og kombinerer billedbogen med computerspillet. Her kan man bygge en rumraket og tage på en farefuld rejse til månemaskinen. Historien læses op af Lars Knutzon, og bogen er fint og stemningsfuldt illustreret. Det er Malte Burup Jelshøj, der har udviklet, skrevet og tegnet Sofus og månemaskinen, og den kan købes til ipad for 29,-kr.

“Ori and the Blind Forest” er et platformsspil til Xbox One og Windows. Spillet er et eventyr der udspiller sig i skoven med alle de udfordringer du kender fra de klassiske folke-eventyr. Hekse, uhyrer, ulve og faren for at fare vild. Det er utrolig flot både grafisk og på lydsiden. Ufordringerne er sjove og godt fundet på, og det er logisk og nemt at styre. Det starter lidt sørgeligt, og der sker noget voldsomt, der sætter spillet igang. Spillet er til børn fra 7 år og koster 155,- kr.

Når jeg er ved apps kommer Gyldendal med sin app Seriemaskinen i løbet af april. Den blev præsenteret ved Gyldendals konference “Kom indenfor” om forlagets nye udgivelser. Læs mere om dagen her. Seriemaskinen har ingen købsfunktion, og henvender sig til børn og voksne, der gerne vil skabe sig et overblik over forlagets mange serier for B&U.

Dustin Harbin har lavet bogen “Dinosaurene”, og den er guf for alle der elsker dinoer. Den er super flot illustreret, og du vil kunne bruge masser af tid på at studere de næsten 100 dinoer i bogen. Bogen kan foldes ud og er så 4 m lang!! Så får du også det helt store overblik, over hvilke dinoer der leveve hvornår og hvilke der levede på samme tid. Bogen kan fint sættes på reolen efter endt læsning, men den kunne også foldes helt ud hænges op, for den er så super flot. Den er udgivet på forlaget God og Ond og prisen er 220,- kr.

Du kan også klikke forbi The Guardian og se hvilke 8 YA bøger de mener er de bedste, og hvorfor også voksne skal læse dem. Avisen har også en sjov artikel om hvilken musik der passer til 5 YA titler.

Til allersidst vil jeg bare lige nævne “Monster”, der er skrevet af Patrick Ness og illustreret af Jim Kay, selvom du næppe har overset den. Har endnu kun holdt den i hånden og læst de mange blændende anmeldelser, den allerede har fået. Den glæder jeg mig virkelig til at læse.