Bytes, bits og bogstaver #2-19

 
Bytes, bits og bogstaver #2-19

Et travlt forår er forbi. Jeg har haft fart på med flere workshops “Byg en billedbog” regis og med et kommende jobskifte i august. Jeg glæder mig til at starte på Kulturværftet i Helsingør efter nogen rigtig gode år på Blågårdens bibliotek. Inden jeg starter på mit nye job har jeg orlov sommeren over og sidder lige nu og arbejder på min næste billedbog. Men inden sommerferien og sommertidens glæder fylder hele paletten, klemmer jeg lige Bytes, bits og bogstaver #2 ind, og så er jeg tilbage ved tegnebordet og Mac’en for mit vedkomne.

Noget om at læsning og læselyst

At læse højt for sine børn er godt, det er vist ingen hemmelighed for de fleste fagfolk og forældre, læs mere om emnet i Kristeligt Dagblads artikel her. I Norge er der også fokus på børns læselyst eller mangel på samme. I artiklen “Én av fire unge gidder ikke lese bøker” fra NRK stiller man skarpt på de unge på15-25 år, som kvitter bøgerne – og hvad så?

Man skal starte tidligt med højtlæsningen, fra Norsk barnebokinstitut kan du få tips til læsning for børnehave børn. Fra forlagsbladet BogMarkedet er der inspiration til at udvikle læselyst i artiklen “Kunsten at skabe en kultur for læsning”. Hvilket jeg også er helt sikker på man kan finde i det seneste nummer af “HOT” fra Nationalt Videncenter for Læsning. Hvor man også finder artiklerne “Fantastisk litteratur for barn og unge”,  “Literacy, litteraturundervisning og en skole for alle” og endelig  “6 nominerede til international læselystpris”

Bøger – digitalt også ved sengetid?

To artikler om digitale børnebøger, en med overskriften “Digitale devices replacing books bedtime stories”  og “Classic Children’s Book Now Digitized and Put Online” og endelig “The Comeback of the Century – Why the book endures, even in an era of disposable digital culture.” om hvorfor den fysiske bog på ingen måde er dømt ude, i følge The New York Times.

Puljer og publikationer

Hvis man ikke allerede abonnere på DPU’s magasin Asterisk, kan det anbefales. Magasinet er gratis og kan hentes digitalt eller tilsendes i fysisk form. Den nyeste udgave er overskriften på temaet “Digitale læremidler.” Her finder du blandet andet artiklen “Hjernen mister fokus når vi læser digitalt.”

“Den nationale brugerundersøgelse for museer” udgivet af Slots- og Kulturstyrelsen.

“Kunst i byudvikling” udgivet af Realdania

Find svar på spørgsmål om nye de litteraturpuljer fra Kunstfonden.

Kig forbi ODM, Organisationen Danske Museer og find spændende oplæg fra blandt andet deres Formidlingsseminar.

Læs om projektet “Fang fortællingen” klik ind på Damarks Biblioteksforening.

Til slut et link til artiklen “Youth Culture through the Ages” fra Artsy.