Bytes, bits og bogstaver #2-17

 

Foråret er på vej og jeg har fået årets første Byts, bits og bogstaver på bloggen. Her kan du blandt andet finde links til læsning om digitaldannelse hos børn og unge samt inspiration til  flere spændende podscasts. Men først er der links til artikler om hvordan kunsten og kunstnere kan forandre unge udsattes liv og give legepladsen et twist.

At skabe et godt rum til leg kan være kunst. Flere kunstnere har gennem tiden prøvet krafter med dette. Læs artiklen “From Picasso to Noguchi, 11 Artists Who Designed Spectacular Playgrounds” fra artsy.net. Her beskrives hvordan 11 berømte kunstnere der har “leget” med legepladsen. Dyk også ned i artiklen også fra atsy.net om et kunstbibliotek i L.A. Det er med til at ændre livet for mange udsatte unge ved at give gratis læring om kunst.

Om læring og digitale medier

Så er “Grundbog i biblioteksdidaktik” på vej. Den udkommer i september 2017. Forfatterne bag udgivelsen er blandt andet af undervisere fra bl.a. KU og SDU: Jens Jørgen Hansen, Rune Eriksson, Trine Schreiber, Gry Guldberg, Lennart Björneborn, Henrik Jochumsen og Cecilie Laskie. Læs mere på forlagets hjemmeside.

Arbejder du med læring og åbenskole i biblioteksverden kan du få inspiration til læring, samarbejder og aktiviteter på SkoleTjenesteNetværk hvor du også  kan tilmelder dig deres nyhedsbrev.

UCC har udgivet et helt magasin om børn, unge og digital dannelse. I deres intro til magasinet skriver de om indholdet “Nye medier giver mulighed for nye fællesskaber, og nye teknologier kan potentielt skabe mere velfærd. Men hvordan kan pædagoger og lærere udnytte mulighederne på en kreativ og skabende måde? Og hvordan undgår vi digital mobning blandt børn og lærer dem at navigere forsvarligt online?”

Podcast – det nye sort

Podcasts er det nye sort og Nationalt Center for Læsning er med på bølgen lyt blandt andet til podcasten om “Hvordan forholder udskolingselever sig til skønlitteratur?” 

– Og på The Bookseller finder du en liste over 10 spændende podcastere der fortæller om bøger, litteratur, forfattere og forlagsliv.

Endelig vil jeg gøre opmærksom på at Københavns biblioteker hver måned producer en podcast om børnebøger. I januar finder du inspiration til højtlæsning for de mindste.