Bytes, bits og bogstaver # 2-16

 faktisk2 Untitled-1 faktisk1

Lige inden uge 7 afsluttede jeg min MUU, og det gav lidt ekstra plads i min kalender. Så nu har jeg endelig fået læst noget af den faglitteratur som jeg havde liggende. Der er mere spændende faglig læsning  at finde i dette “Bytes” hvor jeg har samlet links til læsning om læsning, om børnbogguides og en ny rapport fra CeFu.

Lisbet Vestergaard udviklingskonsulent, Københavns Biblioteker kom med et tip til en fin ny app, sprogkalender til forældre, med inspiration til leg med sprog.

Få inspiration til gode læseoplevelser for både små og store børn i børnebogsguiden udarbejdet i et samarbejde mellem “Rosinante & co” og “Børn i byen”, her kan du og dine børn nemt blive inspireret til de næste store læsefornøjelser. Guiden er inddelt i aldersgrupper 2-5 år, 5-8 år, 9-13 år og Young Adults.

Nationalt Videncenter for Læsning skriver i deres nyhedsbrev om et særligt læserum der er indrettet i Dosseringens Vuggestue, og om et projekt om tidlig literacy på folkeskolerne i Frederiksberg kommune.

CeFu har en ny publikation på gaden. Her undersøger de, hvordan en række aktuelle samfundsforandringer slår ned i ungdomslivet, og hvordan forskellige grupper af unge handler på dem.

Børnelitteratur mellem medier – Appen i et tavs intermedialitetsperspektiv” er en artikel af Ayoe Quist Henkel, udgivet i Nordic Journal of ChildLit Aesthetics, Vol. 6, 2015. Her kan du læse om – “Children’s literature is increasingly being published on various media such as computers, tablets and smartphones, and this digital development calls for new analytical approaches to explore both the physical manifestation of children’s literature – its materiality – and the way in which it operates among various aesthetic strategies and medialities – its intermediality.”

The Guardian har tre artikler der kunne være fint at dykke ned i. En om “Female friendship in YA” med en top 10 liste over bøger inden for emnet. En anden vinkel på YA finder du i “When is YA going to shape up to body diversity?” af forfatteren Melissa Keil. Endelig er der en artikel om “How libraries brought out my inner book geek“.

Endelig, hvis du skal til London, må du tage dig til at besøge denne ny åbnede designer boghandel Libreria, det ser så inspirerende ud. Den er på min liste til næste gang jeg besøger den engelske hovedstad. Her er links til to artikler om Libreria, GQ-magazine og i The Guardian.