Bytes, bits og bogstaver #2-15

  appsapptips faktisk1

Her er mit helt personlige kuraterede udpluk fra februars mangfoldige udbud, i bunken af tilbud til børn og legesyge voksne.

Never alone er et lille platformsspil som fås til pc, PS4 og Xbox og koster 110,- kr. Gennem spillet følger vi pigen Nuna, der sammen med en trofast polarræv prøver at finde ud af hvorfor deres landsby har været plaget af en langvarig snestorm. Spillet er inspireret af fortællinger fra Inupaiq i Alaska. Det foregår i en fantastisk hvid verden og udfordringerne kommer fra isbjørne, dybe kløfter og overnaturlige arktiske væsner.

Et andet lille spil der passer lige ind i “maker”- trenden er Machineers. Det er et sjovt adventure-puzzel-spil, hvor det går ud på at reparere ting og sager. Det foregår i en sær lille by befolket med robotter. Machineers fås til iPhone og Androide og koster 30,-kr.

Så har jeg hentet Bookcreater i app-store. Den giver mulighed for at børn nemt kan producere e-bøger på tablet. Du finder en vejledning med trips og tricks på EMU’s hjemmeside, direkte link her. Den er nem at bruge og kun fantasien sætter grænser for de flotte og visuelle fortællinger der kan skabes.

Raketter, rum-missioner og en tur til Mars er omdrejningspunktet for den nye og faste udstilling på Planetariet. Udforskning af rummet er fascinerende og på Space Mission, som udstillingen hedder, kan man blandt andet komme helt tæt på en kopi af rumsonden Rossetta.

Endelig “HIP HIP HURRA” til Halfdan Rasmusen der ville være fyldet 100 år i januar. Hans rim og remser er klassikere og hører til i et hvert barns litteratur-opdagelse eller er det opdragelse?

Min “Halfdan” er samlingen af Børnerim. Selvom det er svært at vælge mellem alle de fantaskiske rim og remser, er mine favoritter “Ude i skoven sad nisser og kæmper”, “I kassematten sad en masse katte”, “En kælling og en kylling” og “Hurlumhej”. Hvilket er dit?