Bytes, bits og bogstaver #11-17

 

Bytes, bits og bogstaver ønsker dejlig december

2017 er forsvundet som dug for solen. Tænk det er allerede december, næsten. Det har været et forrygende år, som for mig har været ekstra fantastisk med min debut som billedbogforfatter. Jeg vil gerne sige tak til alle der har læst både “Min morfar” og som gennem året har læst med på bloggen. Årets sidste Bytes, bits og bogstaver inden der for alvor går nisser,vaniljekranse og julehygge i den. Er tilbage igen i sidst i januar 2018 med flere Bytes, bits og bogstaver, noter, indlæg med flere klap til kæphesten, samt forhåbentlig endnu en billedbog. Den er allerde godt undervejs.

Børn og bøger

Dyk ned i artiklen “Hvad er literacy i den tidlige barndom?” på Nationalt Videncenter for Læsning. Her finde du også en artikel om et forskningsprojekt om Spilbaseret læring og en om Læsning på digitale enheder. Endelig kan du læse om at Billedbøgerne skal bruges i de nordiske børnehaver skrevet af Charlotte F. Reusch.

Kig forbi læseleg.dk og læs Marianne Eskebæklektor på UCC, artikel om højtlæsning i børnehaven. På læseleg finder du også 10 gode læseråd til de forældre der gerne vil hjælpe deres børn ind på læsevejen.

Læs om de ti udstillinger der er bygget op over ti litterære værker til børn. De skal nu nu på turné i Danmark for at skabe nysgerrighed og læselyst. Du finder artiklen i Perspektiv.

I The Bookseller kan du finde en artikel om hvordan forfattere som Philip Pullman og Neil Gaiman støtter en kampagne der gør opmærksom på vigtigheden af skolebiblioteket, som i England lukker på stribe. Samme sted finder du en artikel der kan gøre os (-og forlæggerene) klogere på generation Z (som er født efter 1997).

Og så det løse

Et bibliotek er for de fleste et sted med bøger Harvard’s art museum er biblioteket fyldt med farvepigmenter og historien om farver. Læs om den spændende samling på Artsy.net.

Læs om Bogen og litteraturens vilkår 2017 i Bog- og Litteraturpanelets årsrapport.