Bytes, bits og bogstaver #1-18

 
Bytes, bits og bogstaver

Siden jeg begyndte min blog har Bytes, bits og bogstaver været min personlig digitale notesbog. Her samler jeg stort og småt som jeg er falder over og som på en eller anden måde er biblioteksrelateret. Min interesser er inden for børne- litteratur/kultur samt min personlige kæphest, indretningen/formidling i det fysiske bibliotekets rum. Jeg deler gerne min noter og måske er der inspiration eller et link som  du kan bruge. Her er årets første bytes, bits og bogstaver.

Læseglade børn

Dyk ned i disse tre artikler på  Nationalt Videncenter for Læsning. De handler om børns læseglæde og sprogudvikling. Læsefortryllelse – tør vi? Ph.d. projektet Jagt efter læseglæde og fordybelse samt projektet Godt begyndt. I projektet sættes der fokus på de helt små børns sproglige udvikling. I et samarbejde deltager bibliotekarer, dagplejere, vuggestuepædagoger og forældre. Projektet foregår på Lolland.

Tag til Sverige i september

Der er Hay-festival, børnebogsfestival igen i år i Aarhus på Dokk1 til efteråret og hvis det ikke er nok har du mulighed for endnu mere børnelitteratur på SmåBUS Children’s book festival 2018 i Sverige. Festivalen løber over tre dage i september og man besøger blandt andet Astrid Lindgrens Näs in Vimmerby. Se mere på SmåBUS.

Bøger til børn

Hvis du skulle have overset litteratursidens tema om børnelitteratur får du her fire links til fire spændende artikler.

Bennys bukser brænder stadig, 1967 et tidehverv for dansk børnelitteratur, Nye tendenser i den danske børnelitteratur og endelig Børnelitterære fyrtårne i tiden.

The bookseller har en fin artikel om erfaringerne med at designe “The Boy with his Head Stuck in a Book“. En digital pop-up bog.

Og som altid en opfordring til at følge med på The Guardian’s glimrende update omkring bøger til børn og unge samt at lytte til Julie Arndrups børn-bog-pod-casts. Den nyeste podcast handler om dilemmaet som mange forældre kender, nemlig “Du vil gerne læse højt, men din 4 årige vil kun høre den samme bog igen og igen” du finder link til denne og ældre cast’s her.