Bytes, bits og bogs… #12-16

 20-12-220-12-320-12-4

December er en hektisk, hurtig og samtidig herlig måned. Jeg har årets sidste Bytes, bits og bogstaver klar inden juleferien og nisserne, tager alles opmærksomhed. Jeg ønsker alle en rigtig glædelig jul og på glædeligt gensyn i det nye år. Til dette december nummer har jeg udover links til mere spændende læsning også opsummeret et par af de mest udbytterige og fagligt spændende oplevelser jeg har haft i 2016.

December-links til mere spændende læsning

Jeg lægger ud med Litterratursiden der har lavet en kurateret liste over deres favoritbørnebøger i 2016 se den her. Du finder også to lister med børnelitterære apps på under samme temaside.

Den engelske avis The Guardian har også samlet en liste over de bedste børnebogsudgivelser i 2016. Her finder du også en spændende artikel om bøger og boghandlerkultur i New York.

Den sidste liste jeg vil linke til, er til Center for børnelitteratur og medier,  hvor du finder centerets nyeste publikationer her.

Du kan få sidste nyt fra IBBY via deres nyhedsbrev. Klik her og du får det sidste nye på skærmen. Og kig forbi The Bookseller som har en artikel tendenser i YA dystopierne-genren for 2017.

Så vil jeg anbefale denne artikel fra Artsy om hvilke børnebøger der er blevet illustreret af verdenskendte kunstnere. Jeg havde faktisk en stående på hylden, nemlig udvalgte eventyr af Grimme illustreret af David Hockney.

Når jeg nu er ved illustrationer og børnebøger må der i 2017 blive tid til en tur til London inden den 23. april. For der er “Adventures in Moominland” udstilling. Et must for alle Mumi fans.

Et 2016 fyldt med fagligt spændene opgaver

Der har faktisk været mange og det er ikke helt nemt at vælg. Men afslutning af min MMU (Museumsformidler uddannelsen) var bestemt en. Det var en helt igennem en inspirerende og lærerig proces. Jeg vil også fremhæve ODM konference “Kunden har altid ret” og endelig de forskellige forløb vi har haft på Blågårds bibliotek under Åbenskole her sidst “Kriger og køn” om vikingetiden.

Hellesworkspace holder lang juleferie og er tilbage i februar og jeg glæder mig til det nye år, hvor der blandt andet står børnebogsmesse i Bologna på programmet.