Bytes, bits og bogs… #11-16

 faktisk1com2tregange17

November er næsten løbet ud og har været en travl måned. På Blågårds bibliotek har der været læringsforløb om vikinger for folkeskolens 4 klasser. Udstillingsmøblet, Modularen, er i sin sidste udviklingsfase inden den skal tages i brug på Københavns børnebiblioteket. Men inden vi går ind i juletiden får du her Bytes, bits og bogstaver #11.

November nyheder

Kig forbi Nationalt Videncenter for Læsning og læs om “Greb til læselyst” til de 9-13 årige. Et to-årigt projekt, der afsluttes foråret 2018. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Det rådgivende udvalg for Udviklingsmidler til nationale folkebiblioteksformål.

Unges demokratiske og digitaldannelse er med god grund et fokuspunkt for bibliotekerne. På Statsbiblioteket kan du finde inspiration og få del i erfaringer som et projektet startet i august 2015 og som er afsluttet i juni 2016. Projektets omdrejningspunkt var planlægge og gennemføre et undervisningsforløb om det lokale demokrati og digital dannelse for eleverne fra 8. og 9. klasse.

Hvis du som jeg ikke havde mulighed for at deltage på konferencen om “Kvalitetsudvikling af kunst til børn og unge” den 3. november kan du finde en opsamling her og læs om selve konferencen på her.

Center for Børnelitteratur ændrer pr. 1. december 2016 navn til Center for Børns Litteratur og Medier. Læs om bagrunden her.

Børn, kunst og oplevelser

Få kunst formidlet til børn er kan være en udfordring. Læs Casey Lesser artikel “How to Teach Your Children to Care about Art“. Her er baggrund og inspiration at hente hvis du gerne vil have kunsten ind som en aktiv del af din formidling. Læs også “9 Artists Who Turned Suitcases into Works of Art” af Meredith Mendelsohn. Her er en hel kuffert fuld af inspiration til som og spændende formidling som kan “oversættes” og bruges i biblioteks regis.

Få “Children’s book roundup” fra The Guardian. De bedste nye billedbøger og romaner til børn. Samme sted kan du få en “Teenage fiction reviews” og er du Alice i eventyrland – fan (Hvem er ikke det) så kig med her.

Hvis man er til skattejagt og mobilsjov kan du tage på Christianborgs slot.

Christiansborg Slot åbner sit skattekammer for mobil-jægere