Bytes, bits og bogstaver #2-18

 

Noter og links samlet siden sidst i februar. Det jeg har haft travlt og har blandt andet været på en faglig udflugt til Århus, hvor jeg besøgte Dokk1og Godsbanen. Har deltaget i et BF-kursus i udstillingsdesign. Det sidste var lige noget for min personlige kæphest. Det kom der selvfølgelig også mange tanker og noter ud af. De kommer også på bloggen inden for længe. I naturlig forlængelse af det sidste starter jeg Bytes, bits og bogstaver med inspiration til udstillingdesign.

Udstillingsdesign

Næste gang jeg kommer til Paris kunne det være spændende, hvis man kunne få lov til at besøg Calvin Klein nye hovedkvarter. Der er designet i samarbejde med Architecture Research Office med Sterling Ruby. Her er det smugkig som Wallpaper har fået. Der er mere inspiration at hente i Wallpapers billedserie om pavilloner og midlertidige konstruktioner. Hvilket straks får mig til at tænke på hvordan man kunne indrette zoner og særlige områder i biblioteket.

Endelig blev mit hoved fyldt med idéer, da jeg faldt over kunsteren Nancy Callahans fine litteratur inspirerede installationer.

Læselyst i børnehøjde

Fra Nationalt Videncenter for Læsning kommer her fem links til artikler der alle har børn og læsning i fokus på forskellig måde. Det første handler om børns læsevaner inden de starter skole. Det næste om hvordan man kan hjælpe mindre børn med at lære hvordan man lærer. Det tredje har overskriften “Et læsemedie er ikke bare et læsemedie” Endelig er der et link til en artikel der undersøger hvordan venner og voksne inspirere børns læsning. Afslutningsvis kan du kan i EVA- Danmarks Evalueringsinstitut, temahæfte nr. 11 dykke ned i den nyeste forskning og viden om børn i dagtilbud.

Børn og bøger

The Bookseller skriver i et indlæg om et engelsk projekt hvor forfattere arbejder som rollemodeller. De er med til at give børn og deres familier nye perspektiver og lyst til at fortælle, skrive og arbejde visuelt med historiefortælling. I The booksellers finder du også en inspirerende artikel om et børnebibliotek der kommer som abonnement i en kasse.

Har du tid holder Center for Børnelitteratur en række spændende foredrag i løbet af maj:

Forskningsseminar om monstre og det uhyggelige i børns tekster og medier, 3. maj 2018 på Aarhus Universitet. Lektor Nina Christensen og Lektor Mathias Clasen fra AU er arrangører.

Modes of Reading. Forskningsseminar arrangeret af forskningsprogrammet for Litteratur mellem medier, 14.-15. maj på AU. Bl.a. oplæg ved Ayoe Quist Henkel.

Internationalt seminar om YouTube på Københavns Universitet, arrangeret af lektor Stine Liv Johansen, AU og lektor Anne Mette Thorhauge, KU. 24.-25. maj 2018.

Hvad gør de på museet?

De har blandt andet skrevet om deres “Museumspolitiske synspunkter – på vej mod 2020” tænker at det er værd at nærlæse rapporten med sine bibliotekbriller for områderne er så beslægtede at der måske godt kunne sætte tankerne igang på biblioteksområdet.

Artsy.net fortæller om en undersøgelse der viser at børn og unges testresultater i blandt andet i engelsk og matematik bliver bedre hvis de inden har været på museum og studeret Matisse. Også i Danmark er der fokus på betydningen af børn og unges møde med kunst. Statens Kunstfond præsenterer her resultaterne af et stort forskningsprojekt, som har haft til formål at samle op på erfaringerne med kunstprojekter specielt for børn og unge.

Jeg glæder mig også til at komme på besøg på det nyåbnede Ekspermentarium og deres nye Miniverstet. Deres nye naturvidenskabelige univers for de yngste børn fra 1 til 5. år.