Bøger i fire etager

 ed6ed5ed8

Bøger og boghandlere, en feriefornøjelse

Sommerferien gik i år til De Ydre Hebrider. Indbegrebet af stor natur, højt til himlen og hav så langt øjet rakte. Der var ingen chance for at løbe ind i noget, der lignede bare en lille boghandel. Og så alligevel. For inden turen gik hjem var der et stop-over i Edinburgh. Skønt. Jeg fik fornøjelsen af at bruge et par timer i Waterstones store boghandel på Princess street, der ligger med udsigt til Edinburg Castle. Her er bøger fra gulv til loft på fire etager.  Jeg holder meget af at snuse rundt i boghandler. Om der er en ganske lille støvet boghandel i Havana, hvor revolutionslitteraturen stadig ligger gulnet på hylderne. Eller den flotte designboghandel i Corso Como i Milano. Nogen boghandler er tidslommer med bunker af bøger, andre har specialiseret sig i et emne. De nyeste har altid en hyggelig kaffebar og de allerfleste giver stof til eftertank og inspiration når det handler om formidling af bøger og litteratur.

 ed10ed11ed1

Formidling og plads til serendipity

For mig er besøget hos boghandleren en mulighed for inspiration, ikke kun til nyt læsestof men også til formidling og udstillingsdesign. Det er en fornøjelses at komme ind i en boghandel hvor det er litteraturen der er i centrum og hvor det er tydeligt at formidlingen i det fysiske rum er i højsæde, og det er den bestemt hos Waterstone.

Der var meget at komme efter som bog- og litteraturnørd. Ikke bare når det handler om udvalget på hylderne, men også på den måde bøgerne bliver formidlet og udstillet. Ja og her er kun bøger.  Med tanke på at Waterstone er en kæde forretning var oplevelsen og stemningen i butikken personlig og nærværende. For eksempel var skiltning ikke fuldstændig ens ved de mange forskellige udstillede temaer, den var til gengæld personlig og levende.

 ed3ed2ed7

Børnebøger galore

Området for børnebøger var stort og fyldt med en utroligt udvalg af bøger – lækkert indrettet, med god plads til store som til små. Her var dekoreret med vægmalerier og flag. Der var også et lille område med borde hvor der var plads til at tegne og male for de små. Denne formiddag var der flere forældre med små børn der både læste og tegnede sammen med deres børn og der var fine læsepladser både til børn og voksen rundt i hele boghandlen.

Ja og jeg fik også en souvenir med hjem, det er svært andet. Valget faldt på “The Fox and the Star” af Coralie Bickford-Smith som er en helt utrolig smuk billedbog som jeg bare måtte eje. Carelie har også lavet smukke covers til en en serie af bøger til forlaget Penguin.