Billedbøger – en passion

Billedbøger

Børnebøger har altid haft både min personlige og faglige interesse. Især billedbøger. Jeg er optaget af den visuelle fortælling og at det den kan. Min bogreol bugner derfor ikke kun af romaner men også af billedbøger. Nøje udvalgt efter det grafiske og illustrative udtryk. Derfor er de også på utallige sprog for mange er fundet på rejser.

 

Min morfar

Det var derfor også med en hvis ydmyghed at jeg selv har kastet mig ud på det dybe vand og har forfattet og illustreret en billedbog til børn. Men nu er den færdig, trykt og udgivet fra forlaget ABC. “Min morfar”. Det har været en spændende og sjov process. Både selve arbejdet med bogen og samarbejdet med ABC. Det har givet mig blod på tanden og lyst til at arbejde videre med de mange idéer og historier, som jeg har liggende. I forbindelsen med udgivelsen af “Min morfar” vil jeg gerne benytte lejligheden til takke for all den opbakning jeg har fået undervejs i mit arbejde med bogen.

Jeg afholder et begrænset antal hands-on dags-workshops for børn om året for et par af dem kan  kan fint relateres til “Min morfar. Dem vil jeg lige omtale her i forbindelsen med min debut som børnbogsforfatter.

Byg en billedbog

 

En af dem har overskriften “Byg en billedbog”. Workshoppens omdrejningspunkt er børnenes egen fortælling, med fokus på visuelle udtryk. Her sættes børnenes fantasi fri og give dem mulighed for at fortælle deres historier. Billedbøgerne bliver bygget i mixed media, udklip fra blade, aviser og bøger. Suppleret af farvet og mønstret papir. Jeg har afholdt workshoppen flere gange og børnenes bøger bliver fantastiske, og workshoppen fungere fint som et enkeltstående arrangement, men egner sig også rigtig godt til længere forløb omkring litteratur og fortællinger.

Børnekartografer

 

Med afsæt i geografien og med fantasien i håndbagagen, bliver børnene kartografer og skal designe deres egne kort. Det at læse kort er en visuel fortælling hvor du kan dykke ned i ukendte verdener. Med et kort i hånden kan du navigere gennem Jurassic park, gennem byens gader eller gennem labyrinter inde i en gammel borg. Og hvad er mere spændende end sørøverkort, eller kort over forsvundne eventyrlande? Med farver, mønstret papir, lim og klip designer og tegner børnene deres eget Utopia.

Læs om disse og andre workshops her.