Besøg hos Peter Plys i London

To dages inspirations tur til London

Bloggen ligget stille siden december. Jeg har været fordybet i arbejde, blandt andet tilløbet til min næste billedbog, meget introvert, men det har passet godt til en mørke og grå januar. Nu er året skudt igang med to dages turbo inspirationstur i London. Jeg havde både en del boghandlerbesøg på listen, et smut forbi The British Library, Peter Plys udstillingen på V&A og et smut forbi Doverstreet marked, plus det løse. I får et udpluk af foto og tanker fra turen.

Januar var ikke alene arbejde ved skrivebordet. Jeg deltog i IBBY’s “Status for Børnelitteratur” på Rentemestervej og har været på Arken for at hører om projektet “På små ben”. To spændende arrangerenter hvor ørene var slået helt ud. Noter fra Arken kommer på bloggen i løbet af den næste uge.

 

The British Library

Jeg får tweets fra The British Library, digital formidling der gør mig nysgerrig. Nu hvor jeg skulle til London, tænkte jeg, at jeg ville smutte forbi og se det fysiske bibliotek. Når man besøger deres hjemmeside fornemmer man at det er et stort bibliotek. Og det er det. En kæmpe moderne bygning hvis kerne er et imponerende bogtårn og masser af studerende. En fin udstilling med særlige og flotte gamle folier, et udsnit af bibliotekets skatte. To særudstillinger, en om “140 years of recorded sound” og en om Harry Potter. Jeg var ret vild med lydudstillingen, enket og flot design.

 

Dover Street Marked

Jeg læste om Dover Street marked i en artikel i Wallpaper, det så spændende ud, og det kom på besøgslisten. Jeg kan godt afsløre med det samme, at jeg ikke havde råd til at handle der. Men det var inspirerende at se hvordan shop-in-shop konceptet udfoldede sig over flere etager. Mange sjove og fede indretningsdetaljer i de forskellige shop-in-shops med stemningsfulde udstillingerne, der præsentere de flotte og dyre modekreationer.

Besøget var endnu en spand frisk havre og vand til kæphesten min, formidling og udstillinger i folkebiblioteksregis. Her snakkes der også om shop-in-shop og zoneopdeling, når der skal indrettes. Dover Street Marked var et eldorado med idéer lige til at plukke og oversætte til biblioteket.  “Podier”, polstret med pels, i tegneserieprint, støbt i beton og udskåret i træ, som ledte tankerne hen på “The Flintstones”. Guld og plastikglimmer lige i de rette mængder, et blikskur samt en dino på mindst fem meter.  Kast ankret og tænk nyt og stort. Vi kan godt lade os inspirere af detailhandlen, men kunne vi hæve blikket fra supermarkedets hylder. Giv biblioteket stedskvalitet, stemning og de besøgende en oplevelse når de kommer.

 

Peter Plys på Victoria og Albertmuseum

Indrømmet jeg er ret vild med den lille bjørn, og det er jeg næppe alene om. Udstillingen på V&A var på så mange måde en fornøjelse. Udstillingen var guf for alle os voksne Plys-fans. Her var der mulighed for at dyrke sin særlige Plys fascination. Gå i dybden med tekst, illustrationer og alt den historie der er udenom bjørnen. For børn og deres familier var der plads til at lege i et magisk og hyggeligt Plys univers. Jeg anbefaler at man kommer tideligt, når udstillingen åbner. For i løbet af formiddagen fyldes rummene, med legende børn og voksne plys-entusiaster.

Jeg var begejstret for selve udstillingsdesignet, det var inspirerende. Der var så mange fine detaljer og installationer der formidlede Plys universet. Hvis jeg havde et børnebibliotek eller en børnboghandel og en pose penge ville jeg “stjæle” idéer med arme og ben. Der var der så meget at komme efter. Hvordan ord blev brugt grafisk, lyd og billeder samt mulighed for både leg og fordybelse. Med et personale der var til stede i rummet, ikke bare som museets opsyn, men til at give de besøgende en god oplevelse. Er du til plysbjørnen eller savner inspiration til formidling af børnbibliotekets skatte, er det bestemt et besøg værd. Udstillingen sidste dag er 8. april.

 

Det løse

I London er en fornøjelse at gå på opdagelse i alle de dejlige boghandler. Både dem med det store og overvælde udvalg i fem etager som Foyles eller en af de mange special boghandler som eksempelvis Koenig, hvis udvalg fokusere på litteratur om kunst og design. Du finder blandt andet Koenig i Serpintine Galleries. Her kan man få to i en oplevelse. For udover  boghandlen kan du smutte ind og se hvad galleriet har på programmet og indgangen er gratis. Måske er den faktisk tre i en, for Serpintine Galleries ligger i Hyde Park og man skal aldrig snyde sig selv for en tur gennem parken når man er i London.